дома    |    кошничка    |    контакт    |    english
 
  За Брилијант    Масла за јадење    Млечни производи и месо    Останати дејности    Награди   
  Политики на работа    Локација   
 
Брилијант дооел – профил на компанијата

Компанијата Брилијант е основана во 1991 година во приватна сопственост на господин Мите Николов. Производствените капацитети и управната зграда се лоцирани во индустриската зона на градот Штип, којашто има одлична патна и железничка комуникација со преостанатиот дел на државата.
Компанијата функционира во четири сегменти:
- производство на масло за јадење;
- производство на млечни производи и јагнешко месо;
- складиште и терминал за течни горива;
- царински комплекс.

Современата технологија и стручниот тим, полн со ентузијазам, овозможија компанијата Брилијант да прерасне во познат, иновативен и компетитивен субјект во прехранбената индустрија на подрачјето на Р. Македонија и пошироко.

Тимот на Брилијант го сочинуваат повеќе од 10 инженери од различни струки, економисти, правници, агрономи, ветеринари (ФИЛ) и голем процент на висококвалификувани работници во производствениот оддел.
Успешноста во организациона смисла го потврдува ISO 9001:2000 сертификатот, издаден од BSI од Лондон, 2001 год. под бр. FM 65988, како и сертификатот за чисто производство HACCP.

Континуираното вложување во новите технологии и во стручното дообразување на кадрите го трасираат прогресот на Брилијант кон остварување на развојните идеи, насочени кон заокружување на производствената програма (маргарини, сенфови, кечапи, мајонези, преливи, салатни додатоци) како и кон проширување на палетата на млечни производи со топено сирење, специјални кашкавали, павлака и сл.

Никакви компромиси кога станува збор за квалитетот на своите продукти и апсолутното внимание за задоволување на потребите на потрошувачите се основните постулати на работење на компанијата Брилијант.  Developed by: VIZIJANET